ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2013
DURATA: 75 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Istoria formării oraşului New-York

TIPĂREȘTE

Istoria formării oraşului New-York

Până în anul 1614, această zonă era ocupată de nativii americani ,,lepani ". Prima aşezare fiind fondată în anul 1614 de olandezii comercianţi, emigranţi care s-au instalat în partea de sud a Manhattanului, ocupându-se cu comerţul de blănuri, deschizând magazine pe porţiunea care astăzi este Amsterdam Avenu.

În anul 1626, olandezul Peter Minuit, cumpără insula Manhattan cu 60 guilderi (aur olandezi), insula dezvoltând comerţul cu blănuri, peşte şi rămâne ocupată numai de olandezi până în anul 1664, când este cucerită de englezi şi numeşte insula New-York după ducele de York şi Albany. Din această perioadă şi până în anul 1790, New-Yorkul cunoaşte o dezvoltare lentă, devenind cunoscut din 1790 când aici este numit primul preşedinte al Americii, George Washington, la Federal Hall, a cărui sediu este pe Wall Street, care a devenit apoi sediul financiar al USA, azi fiind muzeu, în faţa căruia străjuieşte statuia impunătoaare a lui G. Washington.

Oraşul New-York este împărţit în 5 zone: Staten Island; Queens; Brooklyn; Bronx; Manhattan. Se întinde pe o suprafaţă de 830 kmp, cu peste 20 mil. locuitori. Fiecare zonă a oraşului are mai multe cartiere, încât fiecare zonă ar putea fi un oraş aparte. 4 zone atingând performanţa de a fi consiiderate în primele 10 oraşe ale USA

1. Staten Island (Richmond) legat de Brooklyn prin podul Verrazano-Narrows şi de Manhattan legătura o face feribotul. Această zonă deţine cea mai modestă populaţie, cca 800000 locuitori, dar cu multe vile de lux, dominând cele ale starurilor de cinema, care îşi petrec vacanţa aici. Ex. : Jennifer Lopez, Hally Berry.

2. Queens - este zona cea mai populată, peste 2,5 mil. locuitori şi cu cei mai mulţi emigranţi. Primii europeni cazaţi în această zonă au fost olandezii. Această zonă azi cuprinde 4 mari cartiere: Astoria-populaţie emigrantă greci, italieni, spanioli, sunt cei mai numeroşi. ; Sunnyside-cei mai numeroşi sunt români (aici sunt 2 restaurante mari româneşti, 2 magazine din care unul care are propiia fermă de porci şi poţi de aici să-ţi faci pregătirile pt. masa de Crăciun la fel ca în RO, iar pe terenurile de fotbal dintre blocuri poţi auzi de câte ori trecii vorbindu-se româneşte şi chiar înjurături), mexicanii, coreeni, indieni, sud-americanii. Woodside-zona cea mai populată de mexicani, iar tot cartierul este împânzit de magazine, buticuri, restaurante specifice acestui popor. Toată zona are blocuri cu maxim 6 nivele, sunt acele blocuri cunoscute de noi, cu scara de pompieri aşezată oblic pe clădire şi care poate fi trasă de pe trotuar în jos în caz de intervenţie, cu pereţii din cărămidă roşie. Zona se întinde pe o mare suprafaţă spre estul Manhattanului şi legată prin podul Queensboro care face legătura peste râul East River, sau prin tunel de sub râu, prin care circulă numai metroul N-leagă Manhattanul de cartierul Astoria; M, R-Forest Hill; E, F-Kew Gardens; L-partea de sud a Queensului, Atlantic; J-de cartierul Jamaica; 7-taie tot Queens Av., prin partea centrală, cea mai populată cu emigranţi români (între staţia-40-46), trece pe lângă aeroportul La Guardia şi se termină la stadionul de fotbal American.

În partea de sud a Queensului e zona Brooklyn, metrourile N, R, Q-după ce au trecut din Queens, merge până în sudul Manhattanului, traversează râul iar prin tunelul Brooklyn, ajungând în această zonă a oraşului.

Sper că nu v-am ameţit de cap, dar am să încerc să fac o fotografie a hărţii cu liniile de metrou, care sunt reprezentate colorat pt. fiecare metrou, dar cu mi9jloacele de transport şi cum să călătoriţi prin NY, pt. a avea timp să cuprindeţi într-o săptămână tot oraşul am să fac un rw. separat. Pt. că este necesar să scriu mai mult şi de asemenea, tot acolo am să dau detalii despre locaţiile ieftine unde se poate mânca, hoteluri convenabile la preţ, la standard civilizat. Să nu uitaţi că sunteţi în NY, unde oraşul e supra solicitat de turişti, iar preţurile sunt pe măsură. Am să revin la componenţa oraşului, deci am ajuns la Brooklyn.

3. Brooklyn (Kings) -până în 1898, această zonă a fost oraş de sine stătător. Azi aici locuiesc peste 1500000 locuitori, cu cea mai mare diversitate etnică a Ny. Zona se remarcă printr-o mare diversitate culturală, cu multe discoteci, baruri de noapte cu o viaţă animată de noapte. Recomandată turiştilor tineri, fiind o zonă cu multe localuri de distracţie. În partea nordică se întinde o frumoasă grădină botanică, cu sute de specii de plante şi flori, fiind una din atracţiile zonei, pt. turiştii care ajung aici. Tot aici în special în weekndurile din sezonul verii vin new-yorkezii pt. a face plajă, fiind cea mai întinsă plajă a NY-ului care se lungeşte până în peninsula Long Island, locul preferat de starurile americane care locuiesc în NY, unde şi-au cumpărat frumoase vile de vacanţă.

4. The Bronx - singura zonă din cele 5 care e aşezată numai pe continentul american. Populaţia din această zonă e de cca. 1400000 şi majoritatea este afro-americană. De aici a luat naştere cultura rap şi hip-hop şi aici este casa echipei de baseball NY-Yankees şi imensul stadion Yankee, unde au loc celebrele meciuri de baseball, sursă de inspiraţie pt. realizatorii de filme. Această zonă, puţin călcată de populaţia albă, rămâne o zonă necunoscută şi inaccesibilă turiştilor, infracţionalitatea şi violenţa impiedică intrarea chiar a celor mai curajoşi turişti. Contactul cu ea se face numai din maşinile Tur-City, sau aruncând privirea peste râul Harleem de pe dealurile parcului Fort Tryon, unde vei ajunge pt. a vizita mănăstirea Cloisters (asupra careia am să revin atunci când voi detalia Manhattanul), cel mai nordic punct accesibil mijloacelor de transport în comun. Din păcate toate excursiile organizate nu includ această zonă, a nordului Manhattan (mă refer la str. 191), rămânând necunoscută şi pe care o recomand tuturor celor care au ajuns la această destinaţie, e minunată mai ales în sezonul de primăvară -toamnă, plină de flori, copaci înfloriţi şi umbrită de pădurea în care e îngropată mănăstirea (o binefacere în zilele fierbinţi de vară).

Tot aici se află cea mai mare grădină zoo din interiorul unui oraş, care se întinde pe o suprafaţă de 107 ha şi cuprinde peste 6000 de animale sălbatice.

5. Manhattan - amplasată pe insula Manhattan., este primul nucleu din care s-a născut oraşul NY. A cunoscut toate etapele de evoluţie a acestui oraş, de aceea după ce am să dau câteva date statistice, care arată unde a ajuns această zonă, am să scriu un rw. pt. Manhattan, cu istoria celor mai importante construcţii şi destinaţii turistice. Când termini de vizitat întreg Manhattanul, poţi să declari că ai văzut NY-ul.

Cu o populaţie de cca 2000000 şi cu cea mai mare densitate se laudă şi cu peste 4550 zgârie-nori, deţinând supremaţia ca nr. de zgâriie-nori din toate oraaşele din lume. Aceşti zgârie-nori adăpostesc cele mai multe birouri şi apartamente din lume. În mijloc zona e dominată de Central Park. Aici e sediul financiar, sediul ONU, universităţile cele mai importante, fiiind nucleul acestui imens oraş. Această zonă freamătă la orice oră din zi şi noapte, de unde i se trage şi numele de ,,oraşul care nu doarme niciodată ", cele mai mari centre comerciale, cu renumite branduri, mii de resturante, care nu închid uşile 24 de ore din 24, unde întodeauna vei putea fi servit sau să îţi faci cumpărăturile. Şi să nu te miri dacă vei găsi mai mare aglomeraţie după orele 22, când lumea intră la cumpărături sau în muzeele deschise toate noaptea, pt. că ziua timpul trece mult prea repede când ai atâtea şi atâtea de vizitat.

Istoria oraşului o voi continua prin poarta de intrare,insula Ellis,statuia Libertăţii-simbol al libertăţii omului în lumea nouă şi până în nordul Manhattanului.Şi voi puncta fiecare simbol al dezvoltării acestui oraş,care de fapt înseamnă cel mai mult Manhattanul.

Şi voi dedica un rw -Un turist în NY,dar vă rog să aveţi răbdare,pt.a putea să fac o serie de rw-uri care să fie cel mai bun ghid,al celui care va ajunge în acest oraş,atât în scop turisti cât şi pt.shopping.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de grecudoina in 15.03.14 20:48:07
Validat / Publicat: 16.03.14 08:12:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5051 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 peste râul Hudson, dreapta e Statul New-Jersy
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

Kyandra [16.03.14 11:54:30] »

Daca vroiam date geografice, istorice si statistice, citeam wikipedia. Aveam vaga impresie ca aici trebuie sa ne impartasim experientele de calatorie, nu sa recitam cartea de istorie. Poate ma insel...

webmaster [16.03.14 12:30:27] »

... voi dedica un rw -Un turist în NY, dar vă rog să aveţi răbdare...

Avem răbdare, ba chiar așteptăm cu nerăbdare.

Dar trebuie să-ți atragem atenția că acesta este un

loc unde cititorii așteaptă informații turistice și mai puțin de altă natură, informațiile generale (inclusiv despre istoria locurilor) putând fi găsite pe site-urile specializate.

De aceea te rugăm să sari peste partea cu istoria, cu care ne „ameninți”

Istoria oraşului o voi continua...

și să treci direct la poveștile de călătorie.

Mulțumim pentru înțelegere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
grecudoina CONS. ONORIFIC AFA / AMERICA DE NORD [16.03.14 12:47:18] »

@Kyandra: tot ceea ce voi scrie nu le v-a găsi nimeni în nici o carte de istorie, iar acest prim rw despre NY, este o introducere în seria de rw-uri pe care le-am început. În următorul o să încep în detaliu, pe aceeaşi linie, istoria fiecărui bloc din Manhattan, obiectiv turistic al acestui oraş. Sunt convinsă că pt. uni turişti, prezintă interes. Eu merg des în NY, deţin multe informaţii, pe care un turist pe cont propiu, într-o perioadă scurtă de timp, nu le va descoperii. Binenţeles, aşa cum am scris la sfârşitul rw, am să fac unul cu toate datele de: unde e mai bine să te cazezi, când să mergi, cum să te deplasezi, ce trebuie să vizitezi, ordinea în care să vizitezi, pt. a putea cuprinde totul, pt. a putea la sfârşit să spui, liniiştit ,,că am văzut tot NY. Şi, totuşi ce am scris până aici, va fi de folos celui care ajunge acolo şi va şti mai bine obiectivele pe care doreşte să le viziteze. Există useri pe care îi intereseză, dar nu pe toţi, nu doresc să fac polemici cu nimeni. Dacă nu te interesează poţi să ignorii ceea ce scriu eu şi cu puţină răbdare, până termin seria NY-uluii, poate îţi vei schimba părerea. Dacă vei vedea toate rw-urile mele ai să te lămureşti că am scris numai de destinaţii speciale şi tot în acest fel

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DB-01-VIN [17.03.14 11:18:11] »

Mie mi-a placut review-ul, e simplu de inteles, la obiect. Marturisesc ca in USA nu am ajuns inca, dar problema este ca: NU prea am "curaj" sa ajung acolo, pt ca "mi-e frica " sa nu raman; in rama cu 2 ani am avut ocazia sa muncesc acolo si am refuzat, pt ca asa am simtit. Insa cu fiecare review citit despre Coasta de Est a USA, e normal ca gandul sa-mi zboare pe acele meleaguri. O zi buna.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoina CONS. ONORIFIC AFA / AMERICA DE NORD [17.03.14 20:08:35] »

@DB-01-VIN: eu zic să te mai gândeşti şi fă-ţi curaj. Fiul meu a avut curaj, iar acum nu regretă. Poate după ce am să scriu şi restul rw-urilor, chiar să citeşti şi pe cele cu Las Vegas, Los Angeles şi Grand Canyon, o să îţi pară rău, că ai renunţat. Dar mai bine nu mai continui, cu sfatul că rămân poate fără viză (glumesc) Din păcate mai durează până mai scriu, că de azi mă simt îngrozitor, am contactat cred că o viroză, mă doare gâtul îngrozitor, curge nasul şi stau cuminte în pat. Sper ca în 2-3 zile să-mi revin, pt. că mai am multe să vă scriu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DB-01-VIN [18.03.14 08:34:48] »

@grecudoina: E problematica viroza asta, in jurul meu mai toti sunt "tintuiti" la pat. Sper sa va faceti bine cat mai repede.

In ceea ce priveste plecarea mea in USA, as fi fost de acord DOAR daca as fi facut ceva ce mi-ar fi placut (antrepenoriat sau dans/coregrafii). Munca pe care o gasisem nu ma caracteriza si odata plecat puteam doar sa sper ca cu timpul voi face si ce-mi place. Eu sunt mai patriot din fire, dar nu genul de "patriot "care pleaca pe afara si dupa 10 ani se bate cu pumnii in piept ca nu a uitat de Romania. Inteleg patriotismul si ca EFORTUL DEPUS in tara ta ca ea sa prospere, sa o duca mai bine. Si ca sa citez tot un vestit american, "inainte sa va intrebati ce a facut ţara pt. voi, intrebati-va mai intai ce ati facut voi pentru ţară". Si sincer ce e acum USA nu prea ma incanta, adica vad si lipsurile lor, si sincer nu sunt genul care daca nu reuseste intr-o tara sa spere ca la acceasi munca depusa va reusi in alt loc. Cei care pleaca pe alte meleaguri si reusesc, de ocicei si muncesc MULT mai MULT decat o faceau in tara de origine, pentru ca acolo realizeaza ca daca nu fac asta ajung in strada (la propriu). Cred ca am citit toate forumurile cu privire la emigrarea in USA si tragand linie feelingul meu a fost sa nu fac acest pas, mai ales ca mici aici nu mi-e greu, nu mor de foame. Intr-adevar USA este o tara industrializata, are lucruri la care noi nici nu visam, insa nici USA nu are istoria Romaniei, in USA ca sa-ti vizitezi un prieten te sui in masina si conduci cam cat conducem noi de la un capat al altul al tarii (asta in cazuri fericite). Acolo poti muri (sau ramane schilodit) doar pt. ca ai avut ghinionul sa te intersectezi intr-o zi cu un licean frustrat care s-a saturat sa mai joace CounterStrike la calculator si s-a decis sa ia arma lu' ta-su si sa vada cum e sa traiesti live experienta crimelor pe strada sau intr-o scoala. Acolo sefii vor fi chinezi sau evrei, iar colegii de munca mexicani, hispanici, indieni, etc. Un amc de-al meu care traieste acolo, s-a reprofilat pe alta munca (mult mai prost platita) pt ca la firma lui s-au facut angajari cu indieni si chinezi care accepta salarii de 2 ori mai mici decat europenii.

USA e frumoasa de vizitat, insa nu sunt convins ca mai reprezeinta "land of the free", tara tuturor posibilitatilor, etc.

Insanatosire grabnica.

Radu Tgv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mcnegoita [27.01.15 09:32:10] »

Buna ziua,

ce fel de adaptoare de priza ar trebui sa-mi cumpar ca sa pot incarca acolo acumulatori si telefoane? Ce tensiune au ei? 110 sau 220? multumesc

Cristi

Costi [27.01.15 10:20:58] »

@mcnegoita -

Pentru că știu că autoarea articolululi nu este în țară (ne-a spus-o chiar ea, aici, pe un fir de discuție), îmi permit să-ți răspund eu.

În primul rând, este foarte bine că te interesezi de acest aspect din timp. Sunt destui cei care nu fac acest lucru și, odată ajunși acolo, se întreabă cum să-și alimenteze aparatura.

Sunt mai multe sisteme de prize și ștecăre folosite în lume, iar cel american (NEMA) diferă de cel european (german) folosit la noi (CEE 7/7).

Pentru a putea utiliza aparatura de la noi în USA și (mai ales invers) e nevoie însă nu doar de un adaptor, ci și de un convertor, întrucât tensiunea la priza rețelei la noi este de 220 V, în timp ce la americani este de doar 120 V.

Pentru familiarizarea cu diferitele probleme legate de aceste lucruri, citește mai întâi aici și aici.

Apoi, informații suplimentare găsești aici.

Pe acest sait găsești toate informațiile necesare.

În ce te privește, cel mai interesant este să mergi la Electricity/information-for-travellers.

Acolo găsești amănunte importante. Poți citi și această precizare:

Fortunately, nowadays all laptop, tablet and phone chargers are dual voltage, so they can be used with only a travel adapter.

Deci, prin construcție, încărcătoarele de laptopuri, tabletele și telefoane permit funcționarea la ambele tensiuni (120, sau 220 V), singurul lucru de care ai nevoie fiind un adaptor, pe care e bine să ți-l procuri din țară, e mai ieftin. Doar trebuie să cauți pe internet un magazin care vinde așa ceva. De exemplu, găsești așa ceva aici.

Cam asta e. În rest, călătorie plăcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
grecudoina CONS. ONORIFIC AFA / AMERICA DE NORD [27.01.15 20:23:23] »

@mcnegoita - a aparut pe fir si autoarea rw-ului, care chiar daca nu e in tara, continua sa tina legatura cu voi. Sunt in Costa Rica, unde si prizele, tensiunea sunt la fel ca in USA. Raspunsul dat e bun dar, iti complica viata. Tensiunea nu are nici o importanta pt tel. mobil, laptop, aparat foto, pe toate le-am incarcat la prizele lor, pe tot teritoriu, inclusiv aici in Costa Rica, unde sunt identice. Dar iti trebuie acel stecher-adaptor, pt. priza cu lame. Eu de fiecare data cand am plecat in USA, l-am uitat acasa, dar in USA, l-am cumparat intodeauna, pana si NY, unde preturile sunt de obicei mai sus decat in alte state din USA, cu 5-7 $, il poti cumpara de la orice magazin care vinde tel mobile. Cu cat e mai amarat magazinul si nu in zone centrale, cu ata pretul e mai bun. Am luat si in RO, dar sunt grele si mari, pe cand ale lor sunt mici, plate si f. usoare. Pretul e mica diferenta. Nu mai stiu cat am dat pe el in RO, dar stiu ca l-am gasit greu. Daca pleci pana ajung in ro, adica pana la 1 martie, iti doresc calatorie placuta, iar daca nu, trimite-mi un mesaj privatcu tel tau, dupa aceasta data si vedem cum facem, pot sa ti-l dau pe al meu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
robex1 [12.10.15 03:53:54] »

Buna seara,

Momentan sunt in USA si doresc sa iau legatura cu D-vs pentru mai multe informatii.

Va multumesc. !

webmasterX [19.08.17 20:37:17] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Sfaturi utile pentru vacanța în New York» (nou-creată, între timp, pe sait)

webmaster45 [20.08.17 11:14:42] »

@mcnegoita:

Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DB-01-VIN, grecudoina, Kyandra, mcnegoita, robex1
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța în New York:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057713031768799 sec
    ecranul dvs: 1 x 1