83140 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă New York-ul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.11.2017
DE
Avatar ioan marinescu
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 20.07.13
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 37 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
benzina și biletele de intrare = cca 50$
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.17
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Plajele din Long Island NY: Plajele din Long Beach (3)


Urmare de aici

Și iată că am ajuns la a doua plajă din Long Island, situată tot în partea de sud-est, având frontul la Oceanul Atlantic și unde am făcut plajă și baie tot într-o frumoasă duminică (26*C) de sfârșit de septembrie. Este așezată mai la sud de Jones State Park și aparține orașului Long Beach, în administrația căruia se află plaja. De fapt ar fi trebuit să scriu plajele, deoarece această plajă se continuă cu Atlantic Beach la vest, iar spre est cu Lido Beach și Point Lookout. Total 11 km de plajă! Să te tot plimbi.

Față de Seaford, Long Island, unde am locuit în aceste zile, distanța până la Long Beach este cam aceiași, deci nu am ieșit din. Nassau County.

Orașul Long Beach, care gospodărește plaja, este așezat pe insula denumită Long Beach Barrier și are o suprafață de 5,2 km patrați, o lungime de 3 mile și jumătate și o lățime, de la ocen până la golf, de cca o milă. Are o populație de 33.717 locuitori (în 2016), cu o densitate de 6.398 locuitori/ km patrat! Cca 40% din locuințe sunt de tipul ”casă la stradă”... Este denumit CIVITAS AD MARE (Un oraș la mare), motto-ul care apare și pe sigla orasului.

Primii locuitori ai acestor meleaguri au fost cei aparținând unui trib de Alogonquinezi

(indieni Rockaway), care au vândut terenuri din zonă unor coloniști englezi în 1643 și care coloniști le-au folosit ca bază de pescuit, pentru extragerea sării și pentru agricultură. În 1832, vasul ”Mexic”, care transporta imigranți irlandezi spre New York, a naufragiat pe țărmul insulei, în ziua de Anul Nou. Au murit 62 de oameni, așa că în 1848, guvernul statului New York a înființat o stație de salvare. În 1913 pe insulă se afla deja un sat, înregistrat și consfințit oficial, iar în 1922 așezarea a fost ridicată la rangul de oras.

Augustin Corbin (om de afaceri) a fost pionerul care a încercat să dezvolte insula ca stațiune, încheind un contract de parteneriat cu Long Island Rail Road (care exista din 1880) și care avea drept scop aducerea turiștilor din New York, la stațiunea nou înființată.

În același an a fost inaugurat Long Beach Hotel, care avea cabane dealungul unei fâșii de plajă de 1 km și care a fost considerat cel mai mare hotel din acea vreme. În primul sezon au sosit cu trenul în stațiune 300.000 de vizitatori. În 1923 hotelul a ars, în locul lui ridicându-se alte imobile. Între anii 1940 si 1950, odată cu apariția turismului ieftin și a aerului condiționat, Long Beach a devenit o stațiune de prim rang pentru vizitatorii din statul New York. Hotelurile de lângă aleea de promenadă au fost folosite pentru închiriere temporară pe timpul sezonului, chiriile unui apartament de două camere situându-se între 1.000 și 4.00$/lună. fiind accesibile oamenilor relativ înstăriți; bătrânii constituind ponderea cea mai mare și datorită faptului că își puteau permite să locuiască acolo 4-5 luni pe an.

Orașul și plaja găzduiește vara o mulțime de tineri, îndeosebi studenți și care închiriază bungalouri în West End.

Începând cu anul 1940 au jucat la teatrul local Jose Ferer, Mae West și alți actori celebrii, iar dintre cei care au locuit în oraș putem enumera pe John Barrymore, Humphrey Bogart, Clara Bow, James Cagney, Jack Dempsey, Rudoph Valentino ș. a.

Orașul Long Beach se bucură de un climat subtropical, cu o umiditate moderată, cararacterizat prin veri fierbinți și ierni reci. Climatul subtropical ne permite să întâlnim plante cum ar fi: Mimosa pudica, arbuști de mirt și magnolii. Ca să vă faceți o idee, temperaturile medii în luna septembrie s-au încadrat între maxime de 24*C, ziua și minime de 16*C noaptea, cu un record de 37*C. În octombrie, temperaturi medii între 18 și 10*C. Având în vedere cele 6 parcuri ale orașului, pot spune că el este ”înverzit” bine, spre beneficiul locuitorilor.

Am sosit în oras și imediat s-a ivit problema parcării mașinii, care, neexistând acele zone uriașe de parcare, cu care mă obișnuisem în Jones State Park, o poți face, la bordură, pe unele dintre străduțele adiacente, cele perpendiculare pe plajă fiind cele mai căutate și mai aglomerate. Am avut noroc, pentru că am găsit un loc aflat la cca 300 m de intrarea pe plajă, dar îmi spunea fiul meu că, în sezon, poți găsi loc și la 3 km (!). Din strada unde am parcat, am intrat pe aleea de promenadă, pavată cu scânduri de lemn (fără rosturi între ele) lungă de 2 mile și un sfert (!) pentru uzul pietonilor, amatorilor de jogging, patinatorilor pe rotile și bicicliștilor.

Din loc în loc erau bănci pe care te poți odihni și poți admira oceanul, sub adierea binefăcătoare a brizei, care nu te lasă să te încingi prea tare în zilele caniculare de vară.

Pe partea dreaptă, aleea este mărginită de blocuri cu apartamente de închiriat, care le-am pomenit mai sus, aproape toate având aceiași arhitectură, de aceiași înățime (6 etaje) și fără acoperiș clasic cu țiglă, deoarece uraganul SANDY (12 octombrie 2012) a smuls acoperișurile a multor locuinte, a inundat orașul și a distrus sute de mașini. Pagubele s-au ridicat la 250 milioane de dolari, Long Beach-ul rămânând două săptămâni fără apă și curent electric. Cu fonduri de la stat, s-a început reconstruirea stațiunii, care s-a terminat în iulie 2013, iar plaja a fost redeschisă pe 25 octombrie 2013.

Ceea ce mi s-a părut absolut înteresant a fost faptul că aleea de promenadă este prevăzută în partea dinspre blocuri cu un grilaj solid de fier forjat, înalt de cca 3 m, destinat nu să oprească niscaiva câini vagabonzi (pe care, de altfel, nici nu i-am văzut cât am stat) sau să delimiteze spațiul din jurul blocurilor, ci, mi s-a relatat că este destinat ca, în caz de furtună sau de uragan, diferitele ”victime”, cum ar fi ambarcațiuni, mașini, gheretel spulberate de pe plajă, să nu deterioreze fațada blocurilor... Halal să le fie!

De pe aleea de promenadă, pe un plan înclinat destinat accesului pe plajă și al persoanelor cu dizabilități, am ajuns la punctul de control - intrare plajă, unde am plătit 15$ de pesoană. Pe plajă, unde ne-am instalat sezlongurile și umbrela, aduse de la masină, am găsit același nisip auriu, dar și cochilii de scoici, totul ”asezonat”, din loc în loc, cu ceva alge uscate, care nu dădeau deloc bine. Intrarea în apă era lină, din loc în loc erau instalate diguri din blocuri de granit marmorat (o frumusețe), care aceau drept scop protecția înotătorilor, ca să nu fie luați de curenții de țărm și purtați cine știe unde. Valurile își făceau de cap ca de obicei că, de, era ocean, nu vreo prăpădită de mare. La cât erau de înalte, în duminica respectivă, se organizase și un concurs de surfing, așa că iarăși m-am rezumat la talazoterapie.

Dotările plajei: un centru de închiriat biciclete (care nu au acces pe plajă) (!). O fi încercat cineva să umble cu bicicleta prin nisip:... Mira-m-aș! Un centru de inchiriat articole de plajă - sezlonguri, umbrele, colaci de cauciuc, etc. Bikini și slipuri de baie nu se închiriau, trebuia să vii cu ele de acasă. Un centru de închiriat bărci, echipamente de pescuit și de executat scufundări. Tonete cu de-ale gurii și de-ale gâtului, cum am postat și o fotografie. Grupurile sociale și coșuri de gunoi obligatorii pe orice plajă. Am văzut o familie de pakistanezi (cred), care și-au dus copilul, ca să-și facă nevoile, într-un tufis din apropiere, fiindu-le, pesemne, lene să-l ducă cca 100 m până la toalete. Și atunci mi-am dat seama că SUA importă, cu acești imigranți și o doză de necivilizație. Să sperăm că se vor lua cu lumea, cu timpul!

Cu ce ne mai puteam ocupa timpul? Cu pescuitul, cu navigarea dealungul țărmului, cu scufundări și cu plimbări pe aleea de promenadă.

Transportul: Se face din stația JAMAICA, cu trenul aparținând lui Long Island Rail Road, care te aduce din New York City, în cca 45 de minute, până în stația terminus PARC PLACE, aflată la o jumătate de milă față de plajă.

Și aici se practică discriminarea față de câini, care trebuie lăsați acasă sau și mai rău, în mașina închisă... NU ESTE VOIE DE FUMAT PE PLAJA - fiind domeniu public. De altfel, de când pachetul de țigări a ajuns să coste 10,50 de dolari (nu cartușul) (!), cred că mulți americani s-au lăsat de fumat!

Spre regretul meu nu am apucat să mă bronzez și pe plaja de la Montauk, din nordul Long Island-ului, (un fel de Deauville american), dotată și cu un teren de golf, pe care se desfășoară 5 mari concursuri anuale, dotate cu premii substanțial. Asta înseamnă că trebuie să mai vizitez Long Island-ul și plajele sale.

Mai trec și coordonatele: 40*35'17''N; i 73*41'17''W. Apropo, în statul New York există 58 (!) de parcuri și plaje, din care 44 în Log Island. Acolo sunt banii lor!

 

GATA!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de ioan marinescu in 14.11.2017 14:57:33

Validat / Publicat: 14.11.17 16:28:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AMERICA DE NORD. A mai fost în/la: New York City, Brooklyn
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Sunt prea multe
VIZUALIZĂRI: 1467


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24050 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[14.11.17 16:37:29]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Un loc pitoresc pe care il mai vedeam prin filmele americane si despre care citesc acum din articolul dumneavoastra.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[01.12.17 19:03:38]
» mesaj pers

   Foarte frumos :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[22.12.17 16:43:54]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Frumos loc, sa tot traiesti acolo, blocuri pe promenada si plaja :). Frumoasa serie de articole ati scris Domnule Puiu, felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[31.12.17 17:14:30]
» mesaj pers

   @ioana74: As vrea să-i iau cu mine și să-i duc pe plajele NY pe toți cei dragi! Mai ales că a rămas nevizitată plaja de la Montauk, Long Island!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[17] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Vedere aeriană a plajelor din Long Beach. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921214">Şterge vot</a></div><span id="v9921214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Vedere aeriană a plajelor din Long Beach.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Locația plajei Long Beach împreună cu plajele vecine. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921215">Şterge vot</a></div><span id="v9921215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Locația plajei Long Beach împreună cu plajele vecine.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Aspect al orașului Long Beach -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921216">Şterge vot</a></div><span id="v9921216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Aspect al orașului Long Beach
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Case din Long Beach. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921217">Şterge vot</a></div><span id="v9921217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Case din Long Beach.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Lucru rar: două case cu aceiași arhitectură! -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921218">Şterge vot</a></div><span id="v9921218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Lucru rar: două case cu aceiași arhitectură!
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Blocurile de pe plajă cu apartamente de închiriat. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921219">Şterge vot</a></div><span id="v9921219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Blocurile de pe plajă cu apartamente de închiriat.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Un bloc de pe plajă care face excepîie în ceea ce privește arhitectura. Este un non-conformist! -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921220">Şterge vot</a></div><span id="v9921220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Un bloc de pe plajă care face excepîie în ceea ce privește arhitectura. Este un non-conformist!
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Plaja și blocurile. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921221">Şterge vot</a></div><span id="v9921221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Plaja și blocurile.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Oceanul Atlantic la Long Beach. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921222">Şterge vot</a></div><span id="v9921222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Oceanul Atlantic la Long Beach.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Oceanul mai deaproape! -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921223">Şterge vot</a></div><span id="v9921223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Oceanul mai deaproape!
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Dig protector din blocuri de granit. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921224">Şterge vot</a></div><span id="v9921224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Dig protector din blocuri de granit.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Pe dig, căutând să prind în pălărie un stro de ocean, ca să-l duc acasă! -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921225">Şterge vot</a></div><span id="v9921225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Pe dig, căutând să prind în pălărie un stro de ocean, ca să-l duc acasă!
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Aleea de promenadă, vedere înspre plajă. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921226">Şterge vot</a></div><span id="v9921226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Aleea de promenadă, vedere înspre plajă.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Debarcaderul pentru ambarcațiunile de agrement. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921227">Şterge vot</a></div><span id="v9921227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Debarcaderul pentru ambarcațiunile de agrement.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Grija pentru persoanele cu handicap. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921228">Şterge vot</a></div><span id="v9921228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Grija pentru persoanele cu handicap.
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Talazoterapie! -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921229">Şterge vot</a></div><span id="v9921229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Talazoterapie!
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2017] Alungat de valuri! -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 14.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921230">Şterge vot</a></div><span id="v9921230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Alungat de valuri!
foto ioan marinescu [14.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[17] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.188178062439 sec